• Mandag: Lukket
  • Tirsdag: 12 - 17,30
  • Onsdag: 12 - 17,30
  • Torsdag: 10 - 17,30
  • Fredag: 10 - 18,00
  • Lørdag: 10 - 15,00
  • Søndag: Lukket

Boatyard Double Gin & Vodka

Boatyard er et selvstændigt familiedrevet destilleri beliggende i de smukke omgivelser ved kysten i Fermanagh, Nordirland. Her kastede sømænd anker tilbage tiden for at få repareret skibet og få et bad og lidt at spise. Herfra kommer destilleriets navn, Boatyard.

Destilleriets historie begyndte i 2013, da grundlæggeren, Joe McGirr, startede planlægningerne af det nye destilleri. Joe er uddannet inden for spiritusbranchen og har 10 års erfaring fra sin tidligere arbejdsgiver, The Glenmorangie, som er et anerkendt skotsk destilleri. I sin tid hos det skotske destilleri drømte Joe om at starte sit eget destilleri beliggende i sin hjemstavn i Nordirland. Spoler man 3 år frem til 2016, blev hans drøm til virkelighed og Boatyard Distillery var åben for business.

Boatyards “Head Distiller”

Da Joe McGirr lagde planer om at åbne et destilleri i Fermanagh, var en af hans vigtigste intentioner at tilbyde jobs inden for lokalsamfundet. En af de store succeshistorier her var udnævnelsen af deres Head Distiller, Órlaith Kelm. Órlaith er fra Belleek, som bogstaveligt talt er nede ad vejen fra destilleriet. Hun tiltrådte i 2018 OG meget hurtigt begyndte en passion for destillation at vokse.

Fokus på bæredygtighed hos Boatyard

Boatyard Distillery sidder stolt ved bredden af destilleriets forbiløbende flod, Lough Erne. Denne indstilling af ægte naturlig skønhed giver destilleriets daglige drift en ekstra stærk påmindelse om, hvor vigtig bæredygtighed er. De spiller en vigtig rolle i lokalsamfundet, og er forpligtet til at være kulstofneutrale senest i 2023.

Boatyard-flasken er lavet af flintgenbrugsglas. Den anvendte kork er både naturlig og ikke-lakeret, lavet af træ fra økologiske og bæredygtigt forvaltede skove i Portugal. Deres label, som de er meget stolte af, er produceret af den sidste britiske papirfabrik (James Cropper) og er lavet af genbrugspapir.

Affaldsfrugt har en række anvendelser, når Boatyard er færdige med det. Nogle sendes for at blive komposteret, citrusjuice genanvendes i drikkevarer, der ofte bliver afleveret til lokale bartendere, og de har endda fået lavet lidt chutney og noget værftmarmelade.

Sloe bær går ind i en konserves.

Brugte botaniske stoffer fra destillation bruges til at fremstille en bønne-til-bar chokoladestang.

De tønder, der blev brugt til Old Tom, er blevet genbrugt til møbler, og også nogle lokale bryggerier genbruger dem til brygning.

Køerne på McGirr-familiens gård modtager med glæde det brugte korn fra vodka-produktionen.

Visitkort er alle lavet af genbrugte Costa kaffekopper.

Vores filosofi om affald er at eliminere det, du vil kæmpe for at finde en skraldespand på destilleriet.

Kort sagt, så er der er ikke dét, som Boatyard ikke har tænkt over, når det kommer til KVALITET & BÆREDYGTIGHED.

GIN: Boatyard Double Gin er det første af flere produkter fra det Nordirske destilleri, som har vundet priser ved store internationale konkurrencer. Ginnen er glat med tydelig smag af enebær, samt noter af citron og floralsk sødme.

VODKABoatyard Vodka er en såkaldt “field-to-bottle” vodka. Det vil sige, at hele processen fra høst af hvede til fortyndelsen og tapning på flaske foregår på selve destilleriet og i lokalområdet. Boatyard Vodka har en cremet og smooth karakter, hvor smagen er sat i fokus.

 

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: butlervin2100@gmail.com Se åbningstider her

 

Smiley