• Mandag: Lukket
  • Tirsdag: 12 - 17,30
  • Onsdag: 12 - 17,30
  • Torsdag: 10 - 17,30
  • Fredag: 10 - 18,00
  • Lørdag: 10 - 15,00
  • Søndag: Lukket

Cousiño-Macul blev grundlagt af Matias Cousiño i 1856 og kunne dermed fejre 150 års jubilæum i 2006. Vinhuset, der er blandt Chile’s bedste, er beliggende i Maipo Valley for foden af Andesbjergene. Hver generation af Cousiño-familien har drevet vinhuset på sin måde, men altid i grundlæggerens ånd. I dag varetages den daglige ledelse af Arturo Cousiño, samt hans to brødre, og det er fair at sige, at Cousiño-familien er med til at sætte standarden for international vinfremstilling.

Alle Cousiño-Macul’s vine fremstilles udelukkende af druer, som stammer fra deres to ejendomme: Macul Estate og Buin Estate. Macul Estaten er beliggende i den sydøstlige del af Santiago, og Buin Estaten er beliggende i den sydlige del af Maipo Valley nær byen Buin. Buin har et helt særligt mikroklima, som er medvirkende til at frembringe nogle af Chiles allerbedste vine.

Cousiño-Macul var et af de første vinhuse i Chile, som begyndte at fremstille vin på Chardonnay-druer. Chardonnay-stiklinger blev i slutningen af det 19. århundrede hentet hjem fra Bourgogne. I dag dyrker Cousiño-Macul deres Chardonnay-druer på vinmarker beliggende i Alto-Maipo, som er de tættest beliggende vinmarker på Andesbjergene. Druerne bliver plukket lige efter solopgang, da der ellers bliver for varmt. De bringes hurtigt frem til vingården, hvor stilkene fjernes fra druerne, inden de presses.

Chardonnay

Vinen har en lys, gylden farve, og i duften besidder den en meget delikat og elegant blomsteragtig aroma samt noter af ananas og æbler. Da vinen kun er lagret på ståltanke, har den bevaret sin frugt og friskhed, som bestemt er meget udpræget i smagen. Vinen er velstruktureret, afrundet og har en lang eftersmag i munden.

Camenera

Vinen besidder dejlige, frugtagtige aromaer af blommer og jordbær ledsaget af krydrede noter. I munden har den en blød konsistens, modne tanniner og god syre.

 

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: info@butlervin.dk Se åbningstider her

 

Smiley