• Mandag: Lukket
  • Tirsdag: 12 - 17,30
  • Onsdag: 12 - 17,30
  • Torsdag: 10 - 17,30
  • Fredag: 10 - 18,00
  • Lørdag: 10 - 15,00
  • Søndag: Lukket

Gutierrez Colosia Jerez/Sherry

PedroXimenes PX

Amontilado

Manzenila

FINO

Huset Gutierrez COLOSIA har eksisteret siden 1838 på bredden af Guadalete fleoden. Microklimaet gør det til et unikt og næsten perfekt sted for sherry produktion. Det er dog først fra 1997 at bodegaen har lavet vin under eget navn.
Sherry i kvaliteterne: FINO, AMONTILADO, OLOROSO, CREAM & PEDRO XIMÉNEZ (PX) Brandy de Jeres 70 cl, 38%, Amerigo Despucci,.

Byerne ”El Puerto de Santa María”, ”Jerez de la Frontera” og ”Sanlúcar de Barrameda” er de punkter, der i en geografisk trekant, afgrænser Sherryregionen. Regionen breder sig over et areal på omkring 10.550 hektar vinmarker. De første vinstokke blev ifølge Avieno (en romersk historiker) plantet af fønikerne omkring år 1100 f.Kr. Araberne bosatte sig i området fra år 711. De benævnte området "Sherish", heraf det engelske ord Sherry, som Briterne (der har opkøbt Sherry siden det 11. århundrede) altid har kendt vine som. Efter opdagelsen af Amerika, startede handelen med Amerika, og byen El Puerto de Santa María spillede en meget vigtig rolle i denne samhandel, hovedsagelig på grund af sin beliggenhed ved mundingen af Guadalete-floden. Der kom mange penge til Sherryregionen i slutningen af det 17. århundrede, da engelske, skotske, franske og hollandske købmænd etablerede deres egne vingårde med produktion af Sherry. I dag er Sherry kendt verden over, og betegnelsen ”Jerez-Xérès-Sherry”, må kun anvendes for vinene produceret netop i dette unikke område. Med de fantastiske vine fra det lille Bodegas Gutiérrez-Colosia har du mulighed for at genopdage Sherry. Prøv dig frem med de forskellige gode kvaliteter.

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: butlervin2100@gmail.com Se åbningstider her

 

Smiley