Lige siden 1888 har familien Fessy været engageret i vinproduktion i Beaujolais. Hovedejendommen er beliggende i hjertet af Brouilly, men igennem årene har Henry Fessy opkøbt parceller i de fleste af de berømte appellationer i Beaujolais. Og i dag udgør det samlede areal omkring 70 hektar på den imponerende ejendom.
Henry Fessy ejes af det gamle Bourgognehus Louis Latour, men produktionen varetages stadig af brødrene Fessy.
Arbejdet i vinmarkerne udføres med største sensitivitet og eftertænksomhed. Der gribes kun ind i den naturlige udvikling hvis det er absolut nødvendigt. Denne filosofi giver Henry Fessy mulighed for at producere meget karakterfulde vine, som virkelig udtrykker deres ophav. Med marker, der er beliggende i de mest præstigefyldte appellationer, tilbyder Henry Fessy en perlerække af Beaujolaisvine fra egne marker, der hver især udtrykker deres egen unikke terroir. Erfaring, tradition, respekt og et dybtgående kendskab til Beaujolais´ vinmarker gør Henry Fessy til en af områdets mest respekterede kvalitetsdrevne producenter.
Fleurie er den ubestridte dronning af Beaujolais. Men sin finesse, elegance og fantastiske aromaer af iris og violer er Fleurie ofte den Cru som betager de fleste Beaujolais-fans.
Henry Fessy har 5 hektar i Fleurie, der er beplantet med mere end 50 år gamle vinstokke. Der høstes meget skånsomt, og vinproduktionen er meget traditionel.
Vinen er silkeblød og virkelig elegant med stor finesse. Eftersmagen er vedhængende og behagelig med noter af blomster og mørke frugter.
5 af 5 stjerner i VinAvisen, der skrev:
”Vellavet, delikat og elegant rødvin med dejlig, fyldig frugt og fin krydring og noter af jordbær, jord og svampe. Tilpas, blød syre og en fin sødme. Plask den gerne over i en karaffel, så den får lidt ilt”.
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 15 grader. Vinen er velegnet til stegt kylling, grillet kød med ikke for kraftigt tilbehør samt til bløde og ikke for stærke oste.
Julienas
Plantet på sedimentære jordarter med gamle alluviale aflejringer er Juliénas en velstruktureret vin, rig på farve og med et godt kælderpotentiale. Samlet vingårdareal: 594 ha. Gennemsnitlig vinstoksalder 50 år
Foreslået madparring: Rødt kød, ristet kylling, ost og desserter.
Lige siden 1888 har familien Fessy været engageret i vinproduktion i Beaujolais. Hovedejendommen er beliggende i hjertet af Brouilly, men igennem årene har Henry Fessy opkøbt parceller i de fleste af de berømte appellationer i Beaujolais. Og i dag udgør det samlede areal omkring 70 hektar på den imponerende ejendom.
Henry Fessy ejes af det gamle Bourgognehus Louis Latour, men produktionen varetages stadig af brødrene Fessy.
Arbejdet i vinmarkerne udføres med største sensitivitet og eftertænksomhed. Der gribes kun ind i den naturlige udvikling hvis det er absolut nødvendigt. Denne filosofi giver Henry Fessy mulighed for at producere meget karakterfulde vine, som virkelig udtrykker deres ophav. Med marker, der er beliggende i de mest præstigefyldte appellationer, tilbyder Henry Fessy en perlerække af Beaujolaisvine fra egne marker, der hver især udtrykker deres egen unikke terroir. Erfaring, tradition, respekt og et dybtgående kendskab til Beaujolais´ vinmarker gør Henry Fessy til en af områdets mest respekterede kvalitetsdrevne producenter.
Fleurie er den ubestridte dronning af Beaujolais. Men sin finesse, elegance og fantastiske aromaer af iris og violer er Fleurie ofte den Cru som betager de fleste Beaujolais-fans.
Henry Fessy har 5 hektar i Fleurie, der er beplantet med mere end 50 år gamle vinstokke. Der høstes meget skånsomt, og vinproduktionen er meget traditionel.
Vinen er silkeblød og virkelig elegant med stor finesse. Eftersmagen er vedhængende og behagelig med noter af blomster og mørke frugter.
5 af 5 stjerner i VinAvisen, der skrev:
”Vellavet, delikat og elegant rødvin med dejlig, fyldig frugt og fin krydring og noter af jordbær, jord og svampe. Tilpas, blød syre og en fin sødme. Plask den gerne over i en karaffel, så den får lidt ilt”.
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 15 grader. Vinen er velegnet til stegt kylling, grillet kød med ikke for kraftigt tilbehør samt til bløde og ikke for stærke oste.
Julienas
Plantet på sedimentære jordarter med gamle alluviale aflejringer er Juliénas en velstruktureret vin, rig på farve og med et godt kælderpotentiale. Samlet vingårdareal: 594 ha. Gennemsnitlig vinstoksalder 50 år
Foreslået madparring: Rødt kød, ristet kylling, ost og desserter.
Serveringstemperatur: Mellem 12 og 15 ° C
Serveringstemperatur: Mellem 12 og 15 ° C
