LAVS VITÆ D'Abruzzo D.O.C

Citra er et kooperativ, som omfatter 5000 vinavlere baseret i regionen Abruzzo i Italien. 7000 hektar fordelt i et meget bredt område, der dækker næsten hele provinsen Chieti, der strækker sig fra nord til syd i 80-90 km og 40 km inde i landet fra havet. Citra har den lykke at se vinstokkene vokser mellem Majella, Gran Sasso og Adriaterhavet. En unik mulighed for at drage fordel af forskellige mikroklimaer og terroir. Takket være luftens strømninger i bjergene og havet brise, gør druerne udvikler de aromatiske druer som er originaliteten for Abruzzo`s vine.

TOP vine fra "CITRA VINI" D'ABRUZZO Citra Vini, er et kooperativ der sidder på 65% af vinproduktionen i d´Abruzzo. De sælger kun selv 20 % under eget navn, naturligvis de bedste 20 %. Efter et projekt der har varet 7 år, har mange af kooperativets medlemmer frivilligt forbedret arbejdet i vinmarkerne med grøn høst (mindre udbytte større intensivitet), mindre kunstgødning, bedre udvælgelse af druer, minimum brug af svovl etc. etc. dette gør at Citra Vini`s nye vine er næsten ukendelige. De er i sandhed rykket fra at være "supervin" til at være "topvin".

LAVS VITÆ TREBBIANO Smagen er krydret, med en udpræget blomstret og lang dvælende eftersmag. Den leder hen på en stor australsk fadlagret Chardonnay. Fadlagret 12 md på store fade.

LAVS VITÆ MONTEPULCIANO Dyb rubinrød med violette og lilla nuancer. Intens duft af mørk moden frugt, krydderier, lakrids, sort peber, vanilje og kakao. Varm og fyldig med en lang dvælende smag. Afbalancerede tanniner. Fadlagret 24 md på små franske barriques.

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: info@butlervin.dk Se åbningstider her

Sorø

Vestergade 2
4180 Sorø

Tlf: 31 12 71 01
Mail: butlervin.soroe@gmail.com Se åbningstider her

Smiley