• Mandag: Lukket
  • Tirsdag: 12 - 17,30
  • Onsdag: 12 - 17,30
  • Torsdag: 10 - 17,30
  • Fredag: 10 - 18,00
  • Lørdag: 10 - 15,00
  • Søndag: Lukket

I det skotske finansarkiv fra juni 1494 finder man den allertidligst kendte reference til det, der i dag kaldes Scotch Whisky. Teksstykket handler om en forsendelse af maltbyg til en munk fra Lindoresklostret i Skotland.

"Til Broder John Cor, 8 sække bygmalt, hvormed der skal laves Aqua Vitae til Kong James IV"

Dette citat cementerer Lindoresklosteret som Scotch Whiskys åndelige hjemstavn. Det er en arv, som Lindores Abbey Distillery stadig bærer med sig den dag i dag, mere end 500 år senere.

Selvom Lindores måske er rig på traditioner, er destilleriet ganske ungt, og ligeså er metoderne topmoderne og innovative - der eksperimenteres med nye gæringstider, specialdesignede kedelsystemer og blending på tværs af fadtyper.

Lindores anvender udvalgte bourbon-, sherry-, og vinfade til modning af deres whisky. Lindores Lowland Single Malt Scotch Whisky er deres standardudgivelse, som indeholder en blanding af de tre fadtyper. Hvert år kommer der derudover begrænsede udgivelser af fadene hver for sig

LINDORES LOWLAND SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

En formidabel Lowlands Whisky, når den er bedst - så fantastisk blød, balanceret og aligevel kompleks! Derudover egner flasken (som kommer uden gaveæske) sig utroligt godt til udstilling.

Duft: Elegant og blød. Man fornemmer frugt - sød pære og kandiserede æbler

Smag: Glat og cremet. Perfekt balance af blød vanilje, tørret frugt og citrus med et strejf af krydderi.

Eftersmag: Mellemlang, delikat – en dvælende finish.

Lindores har en af whiskyverdens længste fermenteringsperioder – hele 117 timer. Det - sammen med en usædvanlig destilleringsproces - resulterer i en single malt der, trods sin unge alder, alligevel har en helt igennem bemærkelsesværdig karakter.

Lindores anvender et specialiseret destilleringssystem – efter at whiskyen er blevet destilleret første gang i en massiv wash still kaldet ”Dodo”, bliver den overført til to sister-stills, der er opkaldt efter ejernes døtre Puppy og Gee. At whiskyen i anden omgang destilleres på to mindre stills – frem for én stor – betyder at der er dobbelt så meget kontakt med kedlens inderside af kobber. Dette forstærker og forfiner de vidunderlige smagsnuancer, der udvikles under den ekstraordinært lange fermenteringsperiode.

Ved lagringen bliver whiskyen delt op imellem tre fadtyper – Bourbon, vin og sherry. Efter lagring blandes whiskyen fra de tre fade så sammen til det endeligeresultat.

Det noget specielle og meget smukke flaskedesign er inspireret af udsmykningen på de mursten, der blev fundet under udgravningen af det gamle Lindores Kloster.

Lindores Wine cask

På næsen mødes man af en blød duft af frugtig aprikossyltetøj, samt noter af flødekaramel og et strejf af kanel kombineret med smør og kagecreme.

 

På ganen er den sød og ganske krydret. Man fornemmer bløde blommer og røde bær, samt sirup, kanelkrydderi og en behagelig og røget note af træ - Yderst blød og silkelignende tekstur.

 

Eftersmagen er middellang, med krydderi, honning og noter af karamel.

Lindores Sherry cask

Denne udgivelse består eksklusivt af den whisky, der har været på sherryfade. Udgivelsen er en særaftapning lavet til os, og har derfor en anden alkoholstyrke (og dermed smag) end den regulære limited edition udgave. Den kan med fordel sammenlignes med standardudgivelsen – så kan man se hvor stor en indflydelse fadet kan have på smag og farve – selv efter blot et par års lagring!

 

Flaskens ABV ligger på 52,6%, hvilket er højere end den regulære limited edition, der ligger på 49,4%. Man kan dermed også med fordel sammenligne de to flaskers smagsoplevelser.

Lindores Bourbon cask

Denne udgivelse består eksklusivt af den whisky, der har været på bourbonfade. Udgivelsen er en særaftapning lavet til os, og har derfor en anden alkoholstyrke (og dermed smag) end den regulære limited edition udgave. Den kan med fordel sammenlignes med standardudgivelsen – så kan man se hvor stor en indflydelse fadet kan have på smag og farve – selv efter blot tre års lagring!

 

 

 

 

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: butlervin2100@gmail.com Se åbningstider her

 

Smiley