• Mandag: Lukket
  • Tirsdag: 12 - 17,30
  • Onsdag: 12 - 17,30
  • Torsdag: 10 - 17,30
  • Fredag: 10 - 18,00
  • Lørdag: 10 - 15,00
  • Søndag: Lukket

Reciotto della Valpolicella

Denne vin er jo nærmest ”Amarones far”. Vinen produceres ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes ”appassimento”, foregår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage. I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres, samtidig med at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer.

I midten af januar måned presses og gæres druerne. Gæringen stoppes undervejs, da resultatet gerne skulle være en sød og fyldig rødvin.

Druerne, som er 70% Corvina, 15% Corvinone og 15% Rondinella, høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund.

Oplevelsen

Vinen har en flot rubinrød farve med violette toner. Vinens bouquet er kraftig, frugtagtig med toner af røde frugter, især hindbær, sort kirsebær og blommer. Smagen er generøs, sød, blød og cremet med varme noter af rosiner i eftersmagen.

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: butlervin2100@gmail.com Se åbningstider her

 

Smiley