Rinaldi - Ripasso & Amarone

VILLA RINALDI VENETO

 Rinaldo Rinaldi er manden bag Villa Rinaldi. Vinhuset har sine rødder helt
tilbage i forrige århundrede, men sådan som det ser ud i dag skyldes i høj grad Rinaldo Rinaldi.
Tilbage i 60érne revolutionerede han vinhuset. Indtil da havde man igennem generationer produceret klassiske Verona vine som for eksempel Amarone della Valpolicella. Rinaldi lavede aftaler med en række bønder som havde marker og vinstokke der opfyldte alle hans ønsker. Dem fandt han i Adige dalen.

De kontrakter han udarbejdede dengang, er dem man stadig opererer efter. Med de aftaler indgået kunne Rinaldi forfølge sit mål; at lave den perfekte spumante. Det betød, at han også måtte vende tilbage til den klassiske produktionsmetode – Dégorgement a la Volée. Denne produktionsmetode er i langt højere grad
manuel og væsentlig langsommere end den mere moderne produktionsmetode – Dégorgement a la Glace. Med denne klassiske og langsommelige proces kan man frembringe spumante vine der ganske enkelt er de bedste. En af Villa Rinaldis
hemmeligheder er, at man udelukkende bruger små fade og er meget sparsom med brugen af sulfitter.
Næste led i kæden er allerede undervejs, da det var Rinaldo`s datter Teresa, der viste os rundt på vingården Villa Rinaldi i 2001.

 

Ripasso: Kraftfuld karakter med toner af mørke bær, varm, tør. 15 måneder på franske barriques

 

RINALDIMAIOR Amarone - 2000 Vintage.
Denne Amarone er udtryk for en ny filosofi, hvor elegance og ynde forener sig for at skabe et unikt og overraskende resultat. En fængslende aroma, der leverer gavmilde toner af kirsebær, Amarena kirsebær og blomme. En ekstraordinær, ny Amarone, der er både lokkende og indbydende.

Smag: Mørke bær og blommer og lang krydret eftersmag. Ligger mellem den sødlige og den tørre stil. Vinen er ikke dekanteret og der kan forekomme en anelse bundfald. Vi anbefaler at vinen stilles op et døgn før den skal drikkes.

VILLA RINALDI VENETO

 Rinaldo Rinaldi er manden bag Villa Rinaldi. Vinhuset har sine rødder helt
tilbage i forrige århundrede, men sådan som det ser ud i dag skyldes i høj grad Rinaldo Rinaldi.
Tilbage i 60érne revolutionerede han vinhuset. Indtil da havde man igennem generationer produceret klassiske Verona vine som for eksempel Amarone della Valpolicella. Rinaldi lavede aftaler med en række bønder som havde marker og vinstokke der opfyldte alle hans ønsker. Dem fandt han i Adige dalen.

De kontrakter han udarbejdede dengang, er dem man stadig opererer efter. Med de aftaler indgået kunne Rinaldi forfølge sit mål; at lave den perfekte spumante. Det betød, at han også måtte vende tilbage til den klassiske produktionsmetode – Dégorgement a la Volée. Denne produktionsmetode er i langt højere grad
manuel og væsentlig langsommere end den mere moderne produktionsmetode – Dégorgement a la Glace. Med denne klassiske og langsommelige proces kan man frembringe spumante vine der ganske enkelt er de bedste. En af Villa Rinaldis
hemmeligheder er, at man udelukkende bruger små fade og er meget sparsom med brugen af sulfitter.
Næste led i kæden er allerede undervejs, da det var Rinaldo`s datter Teresa, der viste os rundt på vingården Villa Rinaldi i 2001.

 

Ripasso: Kraftfuld karakter med toner af mørke bær, varm, tør. 15 måneder på franske barriques

 

RINALDIMAIOR Amarone - 2000 Vintage.
Denne Amarone er udtryk for en ny filosofi, hvor elegance og ynde forener sig for at skabe et unikt og overraskende resultat. En fængslende aroma, der leverer gavmilde toner af kirsebær, Amarena kirsebær og blomme. En ekstraordinær, ny Amarone, der er både lokkende og indbydende.

Smag: Mørke bær og blommer og lang krydret eftersmag. Ligger mellem den sødlige og den tørre stil. Vinen er ikke dekanteret og der kan forekomme en anelse bundfald. Vi anbefaler at vinen stilles op et døgn før den skal drikkes.

 

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: info@butlervin.dk Se åbningstider her

Sorø

Vestergade 2
4180 Sorø

Tlf: 31 12 71 01
Mail: butlervin.soroe@gmail.com Se åbningstider her

Smiley