• Mandag: Lukket
  • Tirsdag: 12 - 17,30
  • Onsdag: 12 - 17,30
  • Torsdag: 10 - 17,30
  • Fredag: 10 - 18,00
  • Lørdag: 10 - 15,00
  • Søndag: Lukket

Valdespino sherry i ½ fl.

Valdespino, Pedro Ximénez ”El Candado” Sherry

Da fønikerne for mere end 3.000 år siden vandrede ud over det meste af Europa, satte de ikke kun historiske indtryk til eftertiden. I det solbeskinnede Andalusien i det sydlige Spanien er der efterladt yderligere et minde, nemlig Sherry produktionen. Fønikerne prøvede at udnytte det solrige lands muligheder, og på de 23.000 hektar jord, som er kalkholdig og ideel til vindyrkning plantede de deres medbragte vinstokke – og en ny epoke er startet.

Valdespino-familien har været tilknyttet Sherry-industrien helt tilbage til 1430, men Valdespino blev først grundlagt i 1875. Man vidste derfor fra mange års erfaring, at de geografiske forhold til produktion af god Sherry var til stede. Dog mente de, at Sherryen med den rette produktion kunne gøres ”lige det bedre” og ud fra dette grundlag, producerer Valdespino i dag Sherry af udsøgt kvalitet.

  • PX: Denne Sherry er udelukkende produceret på Pedro Ximénez-druer. Efter høsten bliver druerne tørret i solen et par uger. Vandet i druerne fordamper og de ”omdannes” til rosiner med et højt sukkerindhold.
  • Amontillado Contrabandista er en Medium Dry Amontillado. Druemosten, som laves af druer fra Valdespino’s vinmarker i Macharnudo området i Jerez, lagres først under ”flor” i minimum 8 år på amerikanske egetræsfade. Derefter lagres den igen i minimum 8 år på amerikanske egetræsfade og endeligt tilsættes der lidt Pedro Ximenez Sherry for, at give den en lille smule sødme.
  • Olorosso: Den tager udgangspunkt i den tørre Oloroso Sherry, tilsat 8-10% meget gammel Pedro Ximénez. Duften er præget af tørrede frugter (figner, dadler, rosiner) og karamel, samt noter af vanilje og kanel. I munden fornemmes søde rosiner, figner, nødder og et strejf af bitterhed fra de gamle egetræsfade. Lang eftersmag af mørk chokolade og ristede kaffebønner.
  • Manzenilla: Duften er ren og frisk med aromaer af modne æbler, blomster, tørret frugt og mandler. I smagen fornemmer man et let præg af salt, som stammer fra den særlige fugtige havluft, der er i byen Sanlucar de Barrameda.

    Valdespino, Pedro Ximénez ”El Candado” Sherry

    Da fønikerne for mere end 3.000 år siden vandrede ud over det meste af Europa, satte de ikke kun historiske indtryk til eftertiden. I det solbeskinnede Andalusien i det sydlige Spanien er der efterladt yderligere et minde, nemlig Sherry produktionen. Fønikerne prøvede at udnytte det solrige lands muligheder, og på de 23.000 hektar jord, som er kalkholdig og ideel til vindyrkning plantede de deres medbragte vinstokke – og en ny epoke er startet.

    Valdespino-familien har været tilknyttet Sherry-industrien helt tilbage til 1430, men Valdespino blev først grundlagt i 1875. Man vidste derfor fra mange års erfaring, at de geografiske forhold til produktion af god Sherry var til stede. Dog mente de, at Sherryen med den rette produktion kunne gøres ”lige det bedre” og ud fra dette grundlag, producerer Valdespino i dag Sherry af udsøgt kvalitet.

  • PX: Denne Sherry er udelukkende produceret på Pedro Ximénez-druer. Efter høsten bliver druerne tørret i solen et par uger. Vandet i druerne fordamper og de ”omdannes” til rosiner med et højt sukkerindhold.
  • Amontillado Contrabandista er en Medium Dry Amontillado. Druemosten, som laves af druer fra Valdespino’s vinmarker i Macharnudo området i Jerez, lagres først under ”flor” i minimum 8 år på amerikanske egetræsfade. Derefter lagres den igen i minimum 8 år på amerikanske egetræsfade og endeligt tilsættes der lidt Pedro Ximenez Sherry for, at give den en lille smule sødme.
  • Olorosso: Den tager udgangspunkt i den tørre Oloroso Sherry, tilsat 8-10% meget gammel Pedro Ximénez. Duften er præget af tørrede frugter (figner, dadler, rosiner) og karamel, samt noter af vanilje og kanel. I munden fornemmes søde rosiner, figner, nødder og et strejf af bitterhed fra de gamle egetræsfade. Lang eftersmag af mørk chokolade og ristede kaffebønner.
  • Manzenilla: Duften er ren og frisk med aromaer af modne æbler, blomster, tørret frugt og mandler. I smagen fornemmer man et let præg af salt, som stammer fra den særlige fugtige havluft, der er i byen Sanlucar de Barrameda.

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: butlervin2100@gmail.com Se åbningstider her

 

Smiley