Veuve d’Argent
Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne Veuve d’Argent Demi-Sec (halvtør). Til denne såkaldte Blanc de Blancs (hvidvin lavet af hvide druer) anvendes der de bedste selekterede cuvéer lavet bl.a. på druesorterne Airen, Ugni Blanc, Colombard, Durello, Macabeu og Chardonnay, fra både Sydfrankrig og fra Bourgogne. Sammensætningen varierer fra år til år for at opnå den bedste harmoni i vinen. Efter blandingen af de forskellige ”vin de base” foregår gæringen på “Cuve close” (tryktank), hvor vinen bliver naturligt mousserende. Efter aftapningen forbliver Veuve d’Argent i 3 måneder i kælderen inden frigivelse.
Farven i Veuve d’Argent Blanc de Blancs Demi Sec er flot lysgylden, og vinen har pæne, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man friske frugttoner af græs, akcieblomst, hvide ferskner og æbler. Smagen er meget ren, med mineralske toner og en behagelig frugt og syre. Finishen er velafbalanceret med en god intensitet. Restsukkeret er på 40g/l., så Veuve d’Argent Demi Sec fremstår som en uhøjtidelig halvtør og elegant mousserende vin, med en sjælden balance mellem frugten, sødmen og alkoholen.
Veuve d’Argent Brut (Vin Mousseux de Qualité). Til denne såkaldte Blanc de Blanc (hvidvin lavet af hvide druer) anvendes der de bedste selekterede cuvéer lavet på druesorterne Airen, Ugni Blanc, Colombard, Durello, Macabeu og Chardonnay, fra både Sydfrankrig og fra Bourgogne. Sammensætningen varierer fra år til år for at opnå den bedste harmoni i vinen. Efter blandingen af de forskellige ‘vin de base’ foregår anden gæring på flaske efter Méthode Traditionnelle-systemet. Efter ‘degorgering’ og påførelse af champagne-proppen bliver vinen finmodnet i yderligere tre måneder.
Farven i Veuve d’Argent Blanc de Blanc Brut er flot lysgylden, og vinen har pæne, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man friske frugttoner af hvide ferskner og æbler. Smagen er meget ren, med mineralske toner og en behagelig frugt og syre. Finishen er velafbalanceret med en god intensitet. Restsukkeret er på 10g/l., så Veuve d’Argent fremstår som en tør og elegant mousserende vin!
Veuve d’Argent Rosé Brut lavet efter Méthode Traditionnelle. Sammensætningen af druer kan variere fra år til år for at opnå den bedste harmoni, men består normalt af Gamay, Grenache, Pinot, Cabernet, Côt (Malbec), Airen og Ugni Blanc, fra både Sydfrankrig og fra Bourgogne. Efter blandingen af de forskellige ‘vin de base’ foregår anden gæringen på flaske (Méthode Traditionnelle) i min. 9 måneder. Til sidst bliver vinen klassisk drejet mekanisk (remuage) i 3 uger.
Veuve d’Argent Rosé Brut har en flot, sart, pink farve og vinen har pæne, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man delikate toner af røde frugter og en god friskhed. Smagen er elegant, med mineralske toner og en god struktur til sidst, som gør den meget velegnet ikke bare som aperitif, men også til gastronomien. Finishen er velafbalanceret med en god intensitet. Restsukkeret er på 12g/l., så Veuve d’Argent Rosé Brut fremstår som en sprød, appetitgivende og elegant mousserende vin! Serveres ved 6° til 8°C.
