• Mandag: Lukket
  • Tirsdag: 12 - 17,30
  • Onsdag: 12 - 17,30
  • Torsdag: 10 - 17,30
  • Fredag: 10 - 18,00
  • Lørdag: 10 - 15,00
  • Søndag: Lukket

Wessex Distillery er et familiedrevet destilleri, der ligger i hjertet af Surrey Hills, syd for London. Destilleriet blev stiftet af familien Clark i 2017, med målet om at udvikle en række exceptionelt bløde og smagfulde gin, baseret på planter, frugter og urter der stammer fra det gamle Wessex.

Familien har nøje studeret de middelalderlige beskrivelser af områdets botanik, og har udvalgt planter og urter der giver en ren og karakterfuld serie af gin. Alle familiens forskellige gin bliver destilleret i deres 240-liters kobberkedel ’Toby’.

Den særligt fremstillede Wessex flaske er inspireret af oldtidens apotekerflasker, og er produceret af genbrugsglas. Hver variant har sin egen unikke klare farve. Om flaskens hals, der prydes af den tobenede drage Wyvern, hænger en tro kopi af en sølv-penny med Alfred den Store, konge af Wessex fra år 871 - 899.

Alfred the Great:

Denne gin har en perfekt balance mellem de botaniske elementer. En karakterfuld, men afrundet enebærsmag, og delikate botaniske noter af kørvel, koriander og citrus. Det særlige Wessex-twist er den lette anis-smag, som kørvelen tilfører.

I den angelsaksiske middelalder var kørvel kendt for at styrke maven, ved at blande den med honning og friskmalet valmue.

Sloe::

Amy og Chris Clark passer og plejer Wessex’s English Sloe Gin i over 7 måneder før den tappes på flaske.

Den perfekte kombination af slåenbær, gin og sukker skaber en sødlig dybrød drik med en delikat og kraftig smag.

Elderflower and goosebery:

Wessex Gooseberry & Elderflower Gin er produceret i familiens roterende vacuum-destillator, af pressede stikkelsbær og destillerede hyldeblomster. Ved at reducere trykket, fordamper alkoholen ved 27 grader, så den sarte smag af hyldeblomst bevares i ginnen.

Saxon Garden:

Rosenblade, hibiscus og lavendel i perfekt harmoni med traditionelle botaniske urter. Wessex Saxon Garden Gin er en vidunderlig blød blomsterbaseret London Dry Gin.

Wessex The Wyvern’s Gin er en førsteklasses London Dry Gin - stærk, fyrig og fyldig med en velafbalanceret blanding af botaniske urter, der tilføres 12 timer før destilleringen.

Smagen er let pebret og varmende, med masser af noter af enebær og en smule lakrids. Sødlige noter af honning, og en let citrus afrunder denne gin perfekt. Det giver en ren og usædvanligt blød gin.

Serveres med en god tonicvand og citron eller en skive rød chili. Skal din drink give ekstra varme skal du tilsætte lidt ingefær.

Østerbro

Østerbrogade 85
2100 København Ø

Tlf: 21 67 75 01
Mail: info@butlervin.dk Se åbningstider her

Sorø

Vestergade 2
4180 Sorø

Tlf: 31 12 71 01
Mail: butlervin.soroe@gmail.com Se åbningstider her

Smiley