La Chapelle d’Escurac er 2. vinen fra det berømte Médoc-slot, Château d’Escurac. Normalt produceres der omkring 80% af førstevinen og kun 20% af 2. vinen, men netop i årgangen er 2017 er langt størstedelen af vinen fra ejendommen produceret som Chapelle d’Escurac.
Château d'Escurac – Médoc, Cru Bourgeois
Historien om Château d'Escurac går tilbage til det 11. århundrede, men det er først igennem de seneste årtier, at vinen har vakt rigtig opsigt blandt Médoc-fans. Ejendommen er den højest beliggende på Médoc, og har en fantastisk undergrund, men indtil 1990 blev druerne solgt og vinificeret på det lokale kooperativ.
Alting ændrede sig i 1990, da Jean-Marc Landureau købte ejendommen. Han foretog massive investeringer i både vinmarker, produktionsudstyr og i lagringskælderen, og det lykkedes efterfølgende Jean-Marc at placere Château d'Escurac blandt de allerbedste vine, som der produceres i den nordlige ende af Médoc-halvøen. Beviset for at vinen tilhører eliten i appellationen kom, da den faktisk gik hen og vandt ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999. Det gav efterfølgende en styrket opmærksomhed på Château d'Escurac, og igennem de seneste årtier er kvaliteten blevet yderst stabil, og vinen er altid et godt køb.
Jean-Marc Landureau døde pludselig i 2017, og i dag er det hans fransk/danske datter Anne Landureau, der ejer slottet, og Annes moder Merete Løvig Larsen der er direktør og daglig leder.
Produktionen på ejendommen er traditionel. Vinen lagres i 12 måneder på egefade, hvoraf ca. en tredjedel udskiftes hvert år.